Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Seymour Hersh, îngrijorat de ce ar putea face SUA în continuare în conflictul din Ucraina

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaMilitar la exerciții comune Ucraina - NATO
Militar la exerciții comune Ucraina - NATO - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Statele Unite s-ar putea implica direct în conflictul din Ucraina, dacă forțele Kievului încep să piardă, a spus marți jurnalistul câștigător al premiului Pulitzer Seymour Hersh.
BUCUREŞTI, 16 mart – Sputnik. Vorbind la un eveniment la Washington, DC, găzduit de Comitetul pentru Republică, o organizație non-profit, Hersh a afirmat că SUA „au făcut lucruri stupide” în timpul războiului din Vietnam și a sugerat că Washingtonul ar putea „începe să facă altceva” în conflictul din Ucraina.
„Nu știu ce se întâmplă dacă situaţia va fi rea pentru Ucraina, dar există această forță”, a spus el, subliniind că SUA au trimis unități de la diviziile aeriene de elită 82 și 101, apropiate de granița ucraineană, în timp ce „o mulţime de arme vin” în Europa.
„Mi s-a spus că jocul va fi: suntem NATO, susținem NATO în operațiuni ofensive împotriva rușilor, însă asta nu va păcăli lumea ... noi luptăm cu Rusia”, a subliniat Hersh, fără a-și dezvălui sursele.
Potrivit lui Hersh, „marea problemă” este că președintele rus Vladimir Putin este gata să ajungă la un acord cu guvernul ucrainean. „Acordul va duce la demilitarizare și va fi un impas pentru noi”, a spus jurnalistul, adăugând că liderul rus „nu și-a pus încă forța principală” în conflict.
Rezumând conflictul din Ucraina, Hersh a susținut că „s-ar putea să ne înşelăm singuri cu privire la ce se întâmplă acolo și care vor fi rezultatele”.
El a amintit bătălia de la Stalingrad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când trupele sovietice au suferit pierderi semnificative, dar totuşi au ieșit victorioase. „Chiar vrem să ne amestecăm în asta? Nu cred”, a adăugat jurnalistul, potrivit RT.
În februarie, Hersh a publicat un raport-bombă cu privire la exploziile asupra conductelor Nord Stream 1 şi 2 în septembrie anul trecut, acuzând Washingtonul că a orchestrat atacul. Casa Albă a negat implicarea. Săptămâna trecută, mai multe canale media occidentale au susținut că vinovații ar putea avea legătură cu Ucraina. Moscova a respins relatările, spunând că sunt „o campanie coordonată pentru a propaga o farsă media”.
Rusia și-a exprimat în mod repetat îngrijorările cu privire la extinderea estică a NATO și implicarea acesteia în conflictul din Ucraina. Luna trecută, secretarul de presă a Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că NATO „nu mai acționează ca adversar condiționat, ci ca dușmanul nostru”, în timp ce desfășoară operațiuni de informaţii permanente împotriva Moscovei și continuă să furnizeze arme Kievului.
Fluxul de știri
0