Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peskov a comentat informațiile despre „planul rusesc” privind Moldova

© Sputnik / Mihai CarausDrapelele Rusiei și al Moldovei
Drapelele Rusiei și al Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Abonare
Peskov: Rusia regretă că Chișinăul este contaminat cu bacilul rusofobiei.
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov a declarat că nu știe nimic despre existența unui „plan rusesc” privind apropierea de Moldova și a admis că acesta este un nou fals al presei occidentale.
Anterior, ziarul german Süddeutsche Zeitung a declarat că la dispoziția sa și a altor medii de informare au ajuns documente conform cărora Moscova ar fi elaborat un plan care prevedea apropierea Moldovei de Federația Rusă, în particular, obiectivele până în 2022 ar fi prevăzut „neutralizarea încercărilor de limitare a activităților presei rusești și prorusești în Moldova”.
Nu cunosc nimic despre existența unui astfel de plan, nu exclud ca acesta să fie un nou fals, de care astăzi sunt publicate foarte multe în mass-media occidentală”, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea jurnaliştilor dacă ştie de planul Moscovei privind apropierea de Moldova, despre care scrie presa germană.
„Rusia a fost întotdeauna și rămâne deschisă pentru stabilirea unor relații de bună vecinătate, reciproc avantajoase, inclusiv cu Moldova. Regretăm foarte mult că actuala conducere a Moldovei are prejudecăți absolut nejustificate, neîntemeiate în privința Moscovei, ei sunt contaminați probabil cu această infecție rusofobă, acest bacil”, a declarat Peskov.
El a menționat că Rusia caută mereu să aibă relații bune, respectuoase, reciproc avantajoase, bazate pe luarea în calcul a intereselor și îngrijorărilor fiecăruia.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Rusia
Lavrov a comentat incidentul cu drona americană în Marea Neagră
Fluxul de știri
0