Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Narîșkin: Rusia știe ce scopuri urmăresc americanii în Marea Neagră

© AP Photo / MC3 Robert St. John PriceNave militare ale SUA în Marea Neagră
Nave militare ale SUA în Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit lui Narîșkin, SUA folosesc toate mijloacele de spionaj vizual și spațial.
CHIȘINĂU, 156mart – Sputnik. Rusia cunoaște în detaliu și înțelege care sunt scopurile activității de spionaj a SUA în Marea Neagră, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, în cadrul unei emisiuni televizate, informează RIA Novosti.
„Noi cunoaștem destul de amănunțit și înțelegem ce scopuri au americanii în legătură cu activitatea de spionaj, utilizarea mijloacelor tehnice și încercăm să identificăm acele obiective și teritorii care prezintă un interes sporit pentru ei”, a subliniat Narîșkin, comentând incidentul cu drona americană.
Întrebat cât de activ efectuează SUA spionajul în regiunea Mării Negre, directorul Serviciului de Informații Externe a precizat: „Foarte activ, folosind toate mijloacele de spionaj, și spațiale, și vizuale, spionajul radio”.
Anterior, Ministerul rus al Apărării a comunicat că, în dimineața zilei de 14 martie, o dronă americană MQ-9 Reaper cu transponderele oprite a încălcat granițele zonei de deasupra Mării Neagre, unde a fost instituit un regim temporar de utilizare a spațiului aerian în perioada operațiunii militare speciale. Potrivit ministerului, UAV-ul zbura în direcția frontierei Rusiei în Crimeea, avioanele de luptă rusești au fost ridicate în aer pentru a identifica aparatul de zbor. Din cauza manevrelor bruște, drona a intrat în zbor necontrolat cu pierderea altitudinii și a căzut în apă, a menționat Ministerul Apărării.
Avioanele de luptă rusești, potrivit departamentului militar, nu au intrat în contact cu MQ-9, nu au folosit arme aeropurtate și s-au întors în siguranță pe aerodromul lor de bazare.
Fluxul de știri
0