Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Eurodeputat: Portofelul digital transformă UE într-o închisoare

© Photo : Oferit de Cristian TerheșCristian Terheș
Cristian Terheș - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Europarlamentarul Cristian Terheș a cerut Parlamentului European să respingă implementarea Portofelului Digital deoarece transformă UE intr-o închisoare în aer liber.
CHIȘINĂU, 16 mar – Sputnik, Marius Holdean. În contextul discuției despre implementarea Portofolelui Digital European, care a trecut de comisiile din Parlamentul European și va urma să intre în trialog, europarlamentarul Cristian Terheș a solicitat plenului parlamentului să-l respingă pe motiv că, prin implementarea acestuia, UE devine „dintr-un spațiu al libertății, o închisoare în aer liber”.
Pe data de 16 martie 2023 plenul Parlamentului European va vota dacă aprobă sau nu decizia Comisiei ITRE de a se intra în negocieri inter-instituționale (trialog) pe Portofelul Digital (art. 71 din Regulament) cu textul agreat de comisiile care au lucrat pe el.
Această cerere a fost făcută de Grupul ECR și alți câțiva europarlamentari, care vor să dea șansa fiecărui europarlamentar să se pronunțe prin vot pe acest text de lege așa cum a fost agreat în comisii.
Dacă decizia va fi respinsă, atunci se va putea vota ulterior pe admiterea, respingerea sau amendarea acestei propuneri.
Dacă decizia va fi admisă, Parlamentul va intra în negocieri cu Consiliul cu textul agreat de comisiile din Parlamentul European, fără ca restul europarlamentarilor să fi votat pe text.
„Stimate Comisar Timmermans, sub conducerea Ursulei von der Leyen UE va deveni, prin implementarea Portofelului Digital, dintr-un spațiu al libertății o închisoare în aer liber. Într-o închisoare deținuții sunt dezbrăcați de identitatea lor personală și devin numere. Aceștia nu mai au nici viață privată și nici intimitate, fiind liberi să aleagă doar dintre opțiunile decise pentru ei”, a spus Terheș în Parlamentul European.
El a adăugat că deținuții sunt de asemenea constant monitorizați pentru a se asigura că se comportă corespunzător și exact acest lucru se întâmplă prin închisoarea digitală construită în UE pe baza Portofelulului Digital.
Acest portofel poate fi aplicat în toate domeniile vieții iar potențialul de a supraveghea comportamentul unui utilizator este o amenințare serioasă la viața privată a tuturor cetățenilor UE, a mai atras atenția Terheș.
El a arătat că dintr-un centru de comandă un eurocrat (funcționar european) va ști toate datele de sănătate și financiare, precum și toate interacțiunile zilnice ale oricărui cetățean UE.
”Acesta nu mai e un spațiu al libertății, ci o tiranie reală care se folosește de tehnologie pentru a-i uniformiza mecanic pe toți cetățenii, transformându-i în simple numere, în vederea unui control total. Cetățenii UE merită ceva mai bun, motiv pentru care solicit Parlamentului European să respingă implementarea în UE a Portofelului Digital”, a cerut Terheș.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Rusia
Lavrov a comentat incidentul cu drona americană în Marea Neagră
Fluxul de știri
0