Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elveția le vinde mașinile refugiaților ucrainieni

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaGeneva, Elveția
Geneva, Elveția - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Abonare
Sute de refugiați ucraineni din Elveția vor fi nevoiți să-și vândă mașinile, altfel riscă să rămână fără prestații sociale de la stat, scrie publicația 20 Minuten din această țară
BUCUREŞTI, 16 mar – Sputnik. După cum a menționat Conferința Elvețiană pentru Asistență Socială, mașinile beneficiarilor de asistență socială, inclusiv ucrainenii, sunt supuse vânzării dacă valoarea lor depășește valoarea plăților, care, în funcție de canton, se ridică la câteva mii de franci. Fondurile primite de refugiați ar trebui folosite pentru a satisface nevoile acestora.
De exemplu, în cantonul Lucerna, autoritățile emit un ordin de vânzare a unui vehicul dacă prețul acestuia depășește alocația, care în această regiune este de patru mii de franci de persoană sau 10 mii de franci pe familie. Pentru vânzarea mașinii se alocă o lună, după care, în funcție de suma primită, plățile sociale încetează.
Potrivit autorităților din Lucerna, în regiune sunt înmatriculați 141 de refugiați din Ucraina care dețin un vehicul, dintre care 132 au primit ajutor social în februarie. Autoritățile locale consideră că costul majorității acestor mașini depășește cuantumul alocației stabilite.
Autoritățile pun în aplicare reguli similare în alte cantoane elvețiene, precum Berna, Basel-Stadt , Zurich și Aargau.
După cum a declarat pentru publicație o femeie ucraineană pe nume Ekaterina, dacă este forțată să-și vândă crossover-ul Fiat, se va „întoarce în Ucraina”. „Pentru acei oameni care sunt deja obișnuiți cu mașina, aceasta este cel puțin un fel de bucurie și un mod de supraviețuire”, s-a plâns ea. Potrivit acesteia, majoritatea ucrainenilor nu vor fi de acord cu astfel de reguli, din cauza cărora se vor întoarce în patria lor sau vor părăsi Elveția pentru altă țară.
Fluxul de știri
0