Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un model nou de pașaport: Va fi pus în circulație din aprilie

© Sputnik / Mihai CarausМолдавский биометрический паспорт
Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2023
Abonare
Cetățeanul Republicii Moldova va deține un nou model de pașaport. Pașapoartele noi vor fi puse în circulație din aprilie.
Sputnik, 15 mar - CHIȘINĂU. Cel puțin asta prevede proiectul hotărârii Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului cu privire la modelele actelor de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, care a fost aprobat astăzi în ședința Guvernului.
Astfel, se propune ca să fie pus în circulație modelul nou de pașaport al cetățeanului Republicii Moldova cu prima filă pe suport de policarbonat, cu pagina cu date de identificare ale titularului, pe măsura epuizării stocului de blanchete de paşapoarte seria AB, dar nu mai târziu de 30 aprilie 2023.
Modelul nou al pașaportului cetățeanului Republicii Moldova este securizat cu 45 de elemente de securitate, vine cu o serie de noutăți ce țin, în speță, de materialele de confecționare, de tehnologia de personalizare şi tipologia de elemente de securitate.
Pașaportul se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani; cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, cu vârsta peste 16 ani - pe termen de 10 ani. Modelul nou de pașaport (seria AP) urmează să fie pus în circulație pe măsura epuizării stocului de blanchete de pașapoarte (seria AB), dar nu mai târziu de 30 aprilie 2023.
Fluxul de știri
0