Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Minciuni și inepții debitate în Parlamentul European despre Moldova de dragul Ucrainei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПленарная сессия Европарламента
Пленарная сессия Европарламента - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2023
Abonare
Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, a declarat în Parlamentul European că în prezent Comisia Europeană „explorează un nou regim de sancțiuni pentru indivizii, care vor să destabilizeze” Republica Moldova.
În contextul dezbaterilor de acolo este clar că Șor, Platon și Plahotniuc urmează să fie incluși pe lista sancțiunilor UE.
„Comisia explorează un nou regim de sancțiuni pentru indivizii, care vor să destabilizeze această țară. UE este solidară cu Republica Moldova. Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”, a declarat Varhelyi.
Amintim că marți seara, Parlamentul European a luat în dezbatere situația politică din Republica Moldova. Procedura de vot cu privire la chestiunea examinată va avea loc în sesiunea ulterioară.
Moldovenii s-ar cruci dacă ar ști ce prostii se afirmă în Parlamentul European despre țara lor
Spre exemplu, în cadrul dezbaterilor de ieri seară, eurodeputatul român Dragoș Tudorache a vorbit de „succesul modelului ales de Moldova și Sandu”.
„Succesul modelului ales de R. Moldova și de președintele Sandu sau succesul Ucrainei și al președintelui Zelenski nu fac decât să nege modelul lui Putin. Despre asta e războiul în Ucraina și despre asta e atacul hibrid necontenit la care e supusă Republica Moldova și conducerea sa. Oligarhii moldoveni, afiliați lui Putin, conduc acum acest atac. Plătesc mercenarii protestelor, manipulează opiniile celor vulnerabili și toate acestea pentru a sabota democrația și parcursul european pentru care moldovenii fac atâtea sacrificii. Noi, Parlamentul European, trebuie să ne asigurăm că sprijinim Moldova în continuare și dacă dl Borrell ar fi aici, i-aș fi cerut să adauge oligarhii Moldovei - Șor, Platon, Plahotniuc, pe lista sancțiunilor Uniunii Europene”, a subliniat Tudorache.
Bine, bine, dar care este modelul ales de Moldova și Sadnu și, mai ales, în ce constă succesul lui? Că în Moldova astăzi avem numai sărăcie și minciună. De fapt, nu e mai multă minciună decât în Parlamentul European…

Gura păcătosului adevăra grăiește

Nu doar Dragoș Tudorache a debitat tâmpenii în cadrul dezbaterilor de ieri din Parlamentul European. Ci și alt eurodeputat român - Siegfried Mureșan, care este și vicepreședinte al PPE.
“Știm că cetățenii Republicii Moldova își doresc integrare europeană, actualele autorități ale Republicii Moldova își doresc integrare europeană, dar știm și cine nu își dorește această integrare - Federația Rusă și oligarhii obișnuiți să controleze mediul de afaceri, scena politică și mass-media din Republica Moldova”, a spus acesta.
Domnilor, care oligarhi controlează astăzi “scena politică și mass-media din Moldova”, dacă acestea sunt acaparate în totalitate de un singur oligarh – George Soros?
Occidentul are nevoie de Moldova nu de dragul moldovenilor, ci a Ucrainei
Dar, pe lângă minciunile propagandistice de serviciu, Mureșan a spus și un adevăr: „O Republică Moldova pro-europeană este bună pentru cetățenii ei, dar este și importantă pentru UE și pentru Ucraina”.
Uniunea Europeană, Occidentul a luat acum în brațe Republica Moldova pentru că are nevoie de ea în contextul războiului din Ucraina. Lor le este într-un loc lor de bunăstarea moldovenilor, pentru că, dacă ar fi altfel, nu ar sprijini regimul Sandu care a dus la sărăcirea totală a majorității populației țării. Ei au nevoie de moldoveni pentru că le gândesc acestora un rol în noua situație geopolitică din regiune. Rămâne de văzut care.
Fluxul de știri
0