Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mai multe interdicții aprobate de CSE – la ce se referă acestea

© Sputnik / Rodion ProcaПротест на ступеньках перед входом в здание правительства Молдовы.
Протест на ступеньках перед входом в здание правительства Молдовы. - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Membrii Comisiei Situații Excepționale au interzis folosirea simbolurilor corporative ale persoanelor juridice în timpul întrunirilor, mitingurilor sau altor evenimente publice.
CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Comisia Situații Excepționale a aprobat în ședința de miercuri un șir de decizii care se referă la asigurarea ordinii publice și securității energetice. Au fost impuse unele interdicții pentru participanții la manifestațiile publice și mitinguri.
Astfel, prin decizia CSE a fost interzisă folosirea simbolurilor corporative ale persoanelor juridice în timpul întrunirilor, manifestațiilor publice, mitingurilor sau altor evenimente publice. Excepție vor constitui zilele de sărbătoare nelucrătoare.
A fost interzisă folosirea vestelor antiglonţ, huselor, centurilor şi vestelor tactice multifuncţionale, a camerelor de corp și stațiilor radio portabile de către persoanele fizice și juridice care nu sunt învestite cu asemenea drepturi prin lege.
De asemenea, se interzice comercializarea uniformelor de serviciu și însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special și ale militarilor, cu excepția cazurilor în care achizițiile sunt inițiate în temeiul Legii privind achizițiile publice, fie la solicitarea funcționarilor publici.
Alte decizii ale Comisiei Situații Excepționale se referă la securitatea energetică a țării.
Astfel, membrii CSE au decis să fie prelungit, pentru perioada aprilie – septembrie 2023, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe. Furnizorii vor încheia cu SA „Energocom” contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesară, iar în cazul modificării tarifelor - vor fi semnate acorduri adiționale.
Conform deciziei CSE, SA „Termoelectrica” a fost scutită de plata TVA pentru păcura achiziționată, în volum de până la 132 mii de tone.
Au fost făcute de asemenea unele ajustări la mecanismul de repartizare a lemnului de foc către populație. Potrivit acestora, Agenția „Moldsilva” va stabili limita de comercializare la un volum maxim de 5 metri steri per gospodărie casnică și 200 metri steri per consumator noncasnic.
Fluxul de știri
0