Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce fel de arme trimite SUA în Ucraina

© Sputnik / Александр Имедашвили / Accesați arhiva multimediaArmata SUA
Armata SUA - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2023
Abonare
Un analist american spune că Washingtonul livrează Kievului arme casate deoarece este mai ieftin decât reciclarea lor
Bruxelles, 15 mar – Sputnik. Comentând livrările de arme fără precedent destinate Ucrainei și puse la dispoziția Kievului de Occidentul colectiv, observatorul politic al cotidianului american American Thinker, care își publică lucrările sub pseudonimul Roger Smith, a declarat că Washingtonul livrează Kievului arme casate, deoarece este mai ieftin decât reciclarea lor.
Цитата
„Procesul de dezafectare a armelor costă foarte mult. Trimițând Ucrainei arme vechi, al căror termen de depozitare și exploatare se apropie de sfârșit, SUA și aliații lor din NATO își reduc, pur și simplu, din cheltuieli”, spune Smith.
Argumentându-și punctul de vedere, analistul a precizat că numai anul trecut americanii au trimis în ajutor Ucraina militar în valoare de 46,6 miliarde de dolari. În același timp, dacă acest armament expediat Kievului ar fi fost dat la reciclare, costurile s-ar fi ridicat la cel puin 35 de miliarde de dolari.
Jurnalistul a menționat, totodată, că, în prezent, stocurile de arme americane care urmează să fie casate și date la reciclare sunt pe sfârșite. În plus, trimiterea de ajutor militar către Kiev nu se mai bucură de același sprijin masiv în societatea americană cum a fost la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei. În opinia lui Smith, pornind de la această realitate, sunt de așteptat schimbări inclusiv în politica NATO, deoarece continuarea sprijinului militar acordat Ucrainei ar atrage după sine noi costuri financiare pentru industria de apărare a țărilor occidentale.
Fluxul de știri
0