Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ajutor pentru Turcia: Ce va trimite Republica Moldova

© Photo : Ministerul Afacerilor InterneМолдавские спасатели на разборе завалов после землетрясений в Турции
Молдавские спасатели на разборе завалов после землетрясений в Турции - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2023
Abonare
Miniștrii au decis acordarea unui ajutor umanitar pentru Turcia. Mai exact, ajutorul este pentru persoanele care au avut de suferit în urma cutremurelor.
Sputnik, 15 mar - CHIȘINĂU. Un lot de produse de primă necesitate pentru adulți și copii va fi transmis în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate din Turcia. O decizie în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de miercuri, 15 martie.
Decizia vine ca răspuns la solicitarea Guvernului Turciei adresată comunității internaționale, având în vedere că dimensiunea daunelor produse de cutremurele din 6 și 7 februarie anul curent depășește capacitățile naționale de răspuns.
Potrivit deciziei, lotul este compus din produse alimentare și de igienă pentru adulți, hrană și articole de îngrijire pentru copii, perne, pături, prosoape, măști de protecție și alte bunuri cu o valoare totală de peste 8 milioane de lei.
Cheltuielile pentru realizarea misiunii de transportare vor constitui 348,7 de mii lei și vor fi acoperite de MAI.
Fluxul de știri
0