Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția guvernării la raportul Comisiei de la Veneția privind legea SIS

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2023
Abonare
În urma evaluărilor venite din partea Comisiei de la Veneția, Legea cu privire la activitatea SIS până la adoptarea ei în lectură finală, mai întâi de toate, va fi supusă dezbaterilor publice
CHIȘINĂU 14 mart - Sputnik. Parlamentul nu va vota proiectul de Lege privind activitatea SIS, până când acesta nu va fi îmbunătățit conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.
Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.
Trebuie precizat că proiectul ce vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate a fost analizat de către Comisia de la Veneția. Principalele observații țin de riscul subordonării șefului SIS față de puterea politică și totodată acordarea unor competențe extinse acestui organ.
Comisia de la Veneția avertizează că schimbarea legislației cu privire la aceste servicii în situații de urgență implică riscul de a le acorda în mod excesiv puteri largi, cu puțină supraveghere democratică.
Proiectul de Lege a fost inclus pentru examinare în prima lectură pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului din 16 martie.
Fluxul de știri
0