Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Politician democrat american: Biden e criminal de război

© AFP 2024 / KERSTIN JOENSSONПрезидент Франции Эммануэль Макрон, президент США Джо Байден, премьер-министр Канады Джастин Трюдо и председатель Европейской комиссии Урсула фон дер Ляйен на саммите G7 в Баварии
Президент Франции Эммануэль Макрон, президент США Джо Байден, премьер-министр Канады Джастин Трюдо и председатель Европейской комиссии Урсула фон дер Ляйен на саммите G7 в Баварии - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2023
Abonare
Curajos! Geoff Young, politician democrat american, candidat pentru postul de guvernator al statului Kentucky, acuză toți președinții SUA de după 1945 de crime de război.
BUCUREȘTI, 14 mar -Sputnik. „Încă din 1943, întreaga politică externă a SUA s-a concentrat pe prevenirea oricăror alianțe care ar putea amenința dominația Washingtonului și a complexelor sale militare, industriale, energetice și de dolari”, a spus politicianul american.
Acesta mai ceruse pe 14 ianuarie ca Biden să fie imediat pus sub acuzare pentru crime de război în Ucraina, Yemen, Siria, Irak și alte țări, precum și pentru continuarea războiului prin proxy împotriva Rusiei.
În opinia sa toți președinții americani din 1945 au devenit criminali de război, iar implicarea SUA în criza din Ucraina este considerată de acesta tot ca o formă de crimă de război.
Young, care este un politician din Partidul Democrat din Kentuky, este absolvent de MIT și are o lungă experiență ca inginer în domeniul industriei energetice americane.
Fluxul de știri
0