Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația din Georgia și Moldova

© Sputnik / Grigory Sisoev / Accesați arhiva multimediaViceministrul de Externe Grușko
Viceministrul de Externe Grușko - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2023
Viceministrul de Externe Grușko
Abonare
Viceministrul de Externe Grușko: Rusia este îngrijorată de situația din Georgia și Moldova, unde SUA creează focare de tensiune.
CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Rusia este îngrijorată de evoluția situației în Georgia și Moldova, deoarece aceste țări sunt vecinii ei nemijlociți, a declarat viceministrul de Externe al Federației Ruse Aleksandr Grușko.
În același timp, a remarcat diplomatul, SUA, care se află foarte departe și de Moldova, și de Georgia, încearcă să le dicteze acestor țări „ce să facă sau să nu facă”.
„Aceștia sunt vecinii noștri nemijlociți și vedem că SUA cu sateliții lor împing lucrurile spre crearea unor noi și noi focare de tensiune la granițele noastre”, le-a spus Grușko jurnaliștilor.
„SUA încearcă să provoace... un fel de competiție geopolitică în aceste zone, care sunt de importanță cheie, chiar și din motive geografice, pentru interesele de securitate ale Federației Ruse”, a adăugat șeful adjunct al MAE rus.
Fluxul de știri
0