Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2023
Abonare
Liderul acestei formațiuni, Boris Foca, a spus că formațiunea a fost redenumită astfel pentru a se reveni la vechiul acronim al partidului lui Plahotniuc – PDM.
Presa locală anunță că în lista oficială a partidelor politice din Republica Moldova a fost trecută o nouă formațiune politică - Partidul Democrat Modern (PDM). De fapt, formațiunea nu este chiar nouă, ci doar denumirea este nouă, dat fiind că astfel a fost rebotezat Partidului Politic „Pro Moldova”, care a fost înregistrat încă la 18 iunie 2020.
Liderul acestei formațiuni, Boris Foca, a spus că formațiunea a fost redenumită astfel pentru a se reveni la vechiul acronim al partidului lui Plahotniuc – PDM.
„Partidul în care noi ne-am format ca politicieni (eu zic că e mult prea tare spus!) a fost Partidul Democrat din Moldova (PDM) și noi și azi ne asociem atât cu denumirea de Partid Democrat, cât și cu faptele bune care au fost făcute în acea perioadă”.
Exact cum am spus mai sus: Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!
Apropo, despre faptele bune din acea perioadă: dacă ar fi fost atunci cu adevărat fapte bune, nu veneau acum “vremurile bune”. Dar se pare că și unele și altele sunt la fel de bune.
"Nu-nvie morţii - e-n zadar, copile!"
Boris Foca mai spune că noul PDM va scrie din nou istorie pentru Moldova.
“Eu știu că unii foști colegi au încercat să se disocieze de moștenirea PDM-ului, dar cred că ei s-au grăbit, pentru că în prezent tot mai mulți cetățeni din toată țara au început să aprecieze guvernarea PDM din anii 2016-2019. La distanța de timp se vede mai bine că PDM a știut să ofere siguranță economică, prețuri joase la energie, ordine, independență politică și încredere în ziua de mâine. Și noi considerăm că și de acum încolo PDM va scrie istorie pentru Republica Moldova”, a spus el.
Zădarnică speranță. PDM nu mai pupă în vecii vecilor clanța de la ușa Parlamentului. Amin. Sau, cum a spus poetul, "Nu-nvie morţii - e-n zadar, copile!".
Iar denumirea de Partid Democrat Modern înseamnă că noi suntem gata să ne schimbăm pentru a răspunde la provocările noi, la problemele noi cu care se confruntă țara și vom avea abordări eficiente și moderne”, a declarat el pentru TRIBUNA.
Totodată, Boris Foca a spus că este des întrebat dacă Vlad Plahotniuc se regăsește în acest partid și a ținut să precizeze: „Dacă veți verifica lista membrilor partidului nostru, o să vedeți că dumnealui nu este membru al formațiunii. Și cred că dacă domnul Plahotniuc ar decide vreodată să fie membru al unui partid, el ar anunța public și personal despre o asemenea decizie.”
Politicianul a mai comunicat că partidul e în proces de dezvoltare la moment.
„Noi o să ne manifestăm în spiritul cunoscut al PDM-ului: mai puține vorbe și mai multe fapte. De aceea, despre ceea ce vom face veți afla din declarațiile noastre, din atitudinile politice și din acțiuni. Toate la timpul lor”, a subliniat el.
Fluxul de știri
0