Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cursele Wizz Air către Republica Moldova, suspendate!

© Sputnik / Miroslav Rotari / Avionul companiei Wizz Air
Avionul companiei Wizz Air - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2023
Avionul companiei Wizz Air
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începând de marți, 14 martie 2023, operatorul aerian Wizz Air a suspendat, de astăzi, cursele către şi dinspre Chişinău. Ce motiv a invocat.
BUCUREȘTI, 14 mart – Sputnik. Operatorul aerian Wizz Air a suspendat, de marți, 14 martie 2023, cursele către şi dinspre Chişinău, invocând "riscul de securitate ridicat, dar nu iminent" din spaţiul aerian al Republicii Moldova.
Potrivit companiei, pasagerilor le va fi pusă la dispoziție o nouă cursă, Iaşi-Berlin şi va creşte frecvenţa zborurilor de la Iaşi către Barcelona, Milano, Roma, Londra sau Dortmund pentru a sprijini pasagerii din Chişinău, însă rutele de la Chişinău către Budapesta şi Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă, care să le înlocuiască, precizează stiripesurse.ro.
Wizz Air a spus că, în ceea ce îi privește pe clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, ei vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.
”Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, arată Wizz Air.
Compania aeriană spune că siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, ”iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”.
După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău, transmite compania aeriană.
Fluxul de știri
0