Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trupele ucrainene acuză o insuficiență de muniție pentru a ține localitatea Artemovsk

© AP Photo / Vadim GhirdaSoldați ucraineni
Soldați ucraineni  - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Abonare
Brigada Edelweiss a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei din Artemovsk au nevoie de muniție și arme.
CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Trupele ucrainene din Artemovsk au nevoie de de muniție și arme, a declarat șeful serviciului de presă al celei de-a 10-a brigăzi de asalt montan „Edelweiss”, Nikita Șandîba, la postul Rada TV, care este citat de RIA Novosti.
"Linia noastră de apărare are nevoie de mai multe muniții și armament pentru a menține apărarea, acesta este cel mai important lucru. Nu este ușor: stăm aici de a zecea lună fără rotație, în câmp, în umezeală, nu este cald acum", el a spus.
Alexandr Sîrskii, comandantul forțelor terestre ucrainene, a declarat astăzi că situația din regiunea Artemovsk „rămâne dificilă”. Potrivit The Wall Street Journal, Forțele Armate ale Ucrainei suferă acolo pierderi grele din cauza incapacității de a livra muniție și de a evacua răniții.
Cu o zi înainte, fondatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, spunea că luptătorii ruși continuă să avanseze, în ciuda faptului că comanda Forțelor Armate ale Ucrainei aruncă în luptă tot mai multe rezerve noi. În același timp, armata ucraineană însăși nu exclude faptul că Artemovsk se poate dovedi a fi un alt “cazan” pentru ei, așa cum a fost la Debalițevo în 2015.
Fluxul de știri
0