Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a numit ideea lui Zelenski de a redenumi Rusia o curiozitate absurdă

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPurtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Abonare
Peskov: Ideea lui Zelenski de a redenumi Rusia în Moscovia este o curiozitate absurdă.
CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Ideea prezentată în Ucraina de a redenumi Rusia în Moscovia poate fi privită doar ca o curiozitate, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
"Știi, probabil că asta se referă la astfel de curiozități ridicole — un astfel de mesaj sau o astfel de decizie. Dacă nu mă înșel, au existat deja multe astfel de glume pe această chestiune. Nu cred că trebuie făcute glume noi", el a spus.
„Federația Rusă, indiferent cum o numește cineva, va rămâne o mare putere, o țară măreață și va rămâne Rusia”, a subliniat Peskov.
Petiția prin care se cere redenumirea Rusiei în Moscovia a apărut pe site-ul președintelui Ucrainei în noiembrie. Până la jumătatea lunii februarie, petiția a obținut cele 25.000 de voturi necesare pentru a fi luate în considerare, așa că Vladimir Zelenski a dispus prim-ministrul Denis Șmîgal să „lucreze temeinic” asupra acestei chestiuni.
Fluxul de știri
0