Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Adrian Severin: Conducerea Vestului își pierde mințile

© Photo : Pagina EuropeanaAdrian Severin
Adrian Severin - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul ministru de externe al României, profesorul Adrian Severin atrage atenția că liderii Occidentului colectiv par să își fi pierdut mințile, aruncându-și țările spre dezastru.
Fostul ministru de externe al României, profesorul Adrian Severin atrage atenția că liderii Occidentului colectiv par să își fi pierdut mințile, aruncându-și țările spre dezastru.
BUCUREȘTI, 13 mar -Sputnik. ”O veche cugetare spune că atunci când zeii vor să piardă pe cineva mai întâi îi iau mințile. Dacă ascultăm narativele liderilor SUA, NATO sau UE de îndată ne înspăimântă bănuiala că zeii le-au pus gând rău. Din păcate nu numai liderilor, ci națiunilor care le-au încredințat destinele”, își începe analiza publicată în Cotidianul, profesorul Severin.
Acesta vorbește despre o prăbușire aproape inevitabilă a Occidentului colectiv, din pricina unei crize interne și unui haos decizional, declanșat de agravarea crizei din Ucraina, dar cu cauze vizibile în interiorul Vestului de acum câteva decenii.
Acest declin evident al Occidentului colectiv este însă mascat de o propagandă falsă, consolatoare, dar și de măsuri ce duc la instaurea unei dictaturi a neputinței, menite să mai amâne inevitabilul: prăbușirea leadershipului Vestului.
Aici Severin atrage atenția asupra măsurilor profund nedemocratice de confiscare a averilor cetățenilor ruși din Uniunea Europeană, dar și soluțiile- multe aberante și evident contra legii- propuse de Vest pentru a ”sancționa” Estul. Între ele, interzicerea avocaților de a reprezenta pe cetățenii ruși în demersul de a își recupera proprietățile confiscate.
Cu atât mai mult cu cât este evident că Vestul colectiv pierde războiul (BRICS-ul a depășit deja ca impact asupra PIB-ului global, formatul G7, tot mai mulți aliați ai Vestului decid să îl părăsească), propaganda occidentală pierde simțul realității. Astfel, pe cale să fie învinși, vesticii vor să facă tribunale care, după război, să sancționeze ...pe învingători. Și cer măsuri ferme pentru aplicarea sancțiunilor.
Fluxul de știri
0