Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Administrația SUA este în pragul unei crize în sistemul bancar

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaJoe Biden
Joe Biden  - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Abonare
Axios: Administrația Biden se confruntă cu o criză bancară din cauza prăbușirii Silicon Valley
BUCUREȘTI, 13 mar - Sputnik. SUA se va confruntă cu o criză bancară dacă administrația Joe Biden nu reușește să salveze Silicon Valley Bank (SVB), potrivit publicației americane online Axios.
„Președintele Biden se va confrunta cu o criză bancară catastrofală dacă guvernul SUA nu reușește să aranjeze un acord pentru a salva deponenții Silicon Valley Bank înainte ca sucursalele să se redeschidă mâine”, se arată în publicație.
Cu o zi înainte să se cunoască faptul că autoritățile de reglementare din statul California au închis SVB. Este cea mai mare bancă care s-a prăbușit în SUA de la criza financiară globală din 2008.
Potrivit informațiilor din presă, SVB a fost angajată în acordarea de împrumuturi pentru start-up-uri și a furnizat servicii private. Din cauza falimentului său, mulți fondatori de startup-uri se tem că vor trebui să concedieze lucrători dacă banii stocați în bancă sunt înghețați sau pierduți.
Casa Albă a spus că Biden a discutat deja situația cu guvernatorul Californiei. Autoritățile din Marea Britanie dezvoltă, de asemenea, planuri pentru a minimiza daunele cauzate de consecințele falimentului SVB, deoarece startup-urile britanice sunt asociate și cu banca din California.
Fluxul de știri
0