Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban: Ungaria va folosi dreptul de veto

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaOrban
Orban - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2023
Abonare
Premierul ungar Viktor Orban a declarat că țara sa va rămâne în afara conflictului și va continua să se opună prin veto sancțiunilor care dăunează intereselor Budapestei.
CHIȘINĂU, 11 mar – Sputnik, Marius Holdean. Ungaria nu se amestecă în conflictul dintre Rusia și Ucraina, a declarat Viktor Orban. El a arătat că Ungaria a fost supusă la presiuni pentru a nu-și schimba poziția față de război, dar guvernul nu a cedat.
În discursul său de la deschiderea anului economic al Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei, Orban a subliniat că Ungaria a fost supusă unor presiuni pentru că nu și-a schimbat poziția față de război, dar guvernul este suficient de puternic pentru a nu ceda la astfel de presiuni.
El a adăugat că, în trecut, pueterea din Europa s-a bazat pe energia ieftină și materiile prime din Rusia și pe tehnologia modernă avansată. Acum, războiul a bulversat structura, iar economia Europei a fost detașată de economia Rusiei.
Orban a precizat că, dacă SUA ar încerca să separe economia europeană de cea chineză, chiar și economia germană ar fi afectată.
Prin urmare, a adăugat el, politicile externe și economice ale Ungariei trebuie să ia în considerare modul în care să stabilească și să mențină o relație cu Rusia în următorii 10-15 ani.
Un bărbat cu drapelul Rusiei, pe planul secund - o vedere asupra Kremlinului de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2023
Rusia
Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acțiunile de protest din Georgia
Fluxul de știri
0