Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Lavrov: Atitudinea SUA față de protestele din Georgia și Moldova este principial diferită

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2023
Abonare
Lavrov a declarat că reacția diferită a SUA la evenimentele din Georgia și Moldova provoacă doar zâmbetul.
CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Reacția diferită a SUA la evenimentele din Georgia și Moldova provoacă doar zâmbetul, a declarat vineri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.
„Poziția Occidentului, a aceluiași Departament de Stat (al SUA - n.red.), care declară pe un ton patetic despre inadmisibilitatea unei astfel de atitudini față de societatea civilă (în Georgia - n.red.), stârnește pur și simplu zâmbetul", a spus Lavrov într-un interviu în cadrul unei emisiuni televizate.
„În Georgia, opoziția nu doar că are voie, ci este obligată să facă ceea ce vrea, iar în Moldova protestele împotriva actualei guvernări sunt condamnate. Pentru că opoziția din Georgia reflectă interesele occidentale, iar opoziția din Moldova reflectă alte interese, iar interesele occidentale le reflectă guvernul și președintele. Literalmente, sub ochii noștri se desfășoară două situații similare cu protestele... dar atitudinea față de acestea este principial diferită", a menționat Lavrov.
Dezordini în fața parlamentului georgian, Tbilisi, 7 martie 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Internațional
Protestatarii de la Tbilisi au început să înainteze ultimatumuri
Fluxul de știri
0