Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dorin Recean a transmis un mesaj voalat de felicitare cu ziua de 8 martie

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Dorin Recean
Abonare
Recean a evidențiat realizările sociale, politice și economice ale femeilor pentru o societate unită și prosperă.
CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Fără a sublinia expres data de 8 martie, Premierul Dorin Recean a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, informează serviciul de presă al Guvernului.
În mesajul său Recean „a evidențiat realizările sociale, politice și economice ale femeilor pentru o societate unită și prosperă, în care toți oamenii să-și poată realiza potențialul pe deplin, cu demnitate și respect”.
Informația despre acest mesaj al lui Recean este publicată de serviciul de presă al Guvernului combinată cu datele despre un eveniment legat de implicarea femeilor în afaceri.
Spre deosebire de alte guvernări, actuala guvernare pare să evite tema 8 martie. Sau o atinge voalat, aleatoriu. Totul arată ca o decizie tacită de ignorare a evenimentului. Pentru a nu lasa impresia că moldovenii mai țin minte vremurile sovietice și pentru a nu evidenția feminitatea, pentru a păși spre egalitatea occidentală între femei și bărbați.
Pe de altă parte azi la Chișinău au ieșit la o manifestație, cu ocazia lui 8 martie, feministele și cei de la LGBT. Printre ei au fost și fostul prmier Andrei Spînu, dar și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.
Primirea Președintelui Ungariei, Katalin Novák, la Palatul Cotroceni - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Societate
Președinta Ungariei apără familia tradiţională
Fluxul de știri
0