Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA trimit tehnică militară NATO în România și Bulgaria

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUUS Marines during "Platinum Eagle" military exercise at Babadag training area, southeast Romania
US Marines during Platinum Eagle military exercise at Babadag training area, southeast Romania - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Abonare
Presa străină scrie că duminică seară, 5 martie 2023, o navă cu echipament militar american a sosit în portul Alexandroupolis și că tehnica militară ce aparține NATO va fi transportată în România și Bulgaria.
CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Românii află de pe site-uri din Grecia ce urmează să se întâmple pe teritoriul național în viitorul apropiat. Autoritățile române au alte preocupări, în nici un caz informarea populației.
Revenind, este vorba despre faptul că SUA trimit tehnică militară NATO în România și Bugaria, unde vor avea loc exerciții militare majore în viitorul apropiat.
O navă cu echipament militar american a sosit duminică în portul grecesc Alexandroupolis. Potrivit 902.gr, tehnica militară aparține NATO și va fi transportată în România și Bulgaria, unde vor avea loc exerciții militare majore în viitorul apropiat, scrie publicația bulgară Obektivno, potrivit digi24.ro.
Este vorba despre exercițiile militare majore ale alianței Atlantic Resolve 23 și Defender Europe, ce vor avea loc în viitorul apropiat. Nava de marfă, lungă de 200 de metri, a acostat duminică dimineața și a început să descarce echipamentul militar. A sosit la Alexandroupolis din portul american Charleston și va pleca la mijlocul săptămânii viitoare.
Nava de marfă americană este veriga principală în lanțul de aprovizionare pentru trupele NATO din Europa de Sud-Est, iar procesul este de așteptat să continue până la sfârșitul lunii august.
În urmă cu câteva zile, peste 200 de ofițeri și civili ai Armatei SUA au ajuns la Alexandroupolis pentru a transporta echipamentele militare pe care Liberty Pride le descarcă, notează portalul.
De asemenea, portalul de știri in.gr notează că în următoarele zile sunt așteptate nave de transport în portul Alexandroupolis pentru a descărca echipamente militare care vor fi transportate în Europa de Nord, în Marea Baltică și, mai ales, spre ţările care se învecinează cu Rusia.
„Portul va fi umplut cu elicoptere de luptă, tancuri, tunuri, rachete, lansatoare de rachete multifuncționale, tot ce poate oferi cea mai avansată industrie militară”, se arată în raport.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Editoriale
Americanii îl vor pe Putin la președinție
Fluxul de știri
0