Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

În Moldova agricultura ecologică va fi subvenționată de stat

© Sputnik / Mihai CarausPiață, produse agricole
Piață, produse agricole - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Abonare
Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat în prima lectură de Parlament, subvențiile vor fi acordate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.
CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Statul va acorda subvenții pentru stimularea și dezvoltarea agriculturii ecologice, anunță printr-un comunicat serviciul de presă al Ministerului de resort.
„Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat în prima lectură de Parlament. Subvențiile vor fi acordate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, mărimea și modul de acordare a acestora urmând a fi stabilite de către Guvern”, subliniază sursa oficială.
În comunicatul citat mai este precizat că documentul conține prevederi menite să asigure dezvoltarea durabilă a producției ecologice, concurența loială și funcționarea adecvată a pieței interne a produselor ecologice.
„Proiectul mai stipulează produsele și substanțele permise pentru utilizare în producția ecologică, etichetarea și certificarea produselor ecologice, importul și exportul acestora, precum și măsurile care pot fi aplicate în cazul nerespectării conformității în producția ecologică”, citim din aceeași sursă.
În același context este menționat că ar urma să funcționeze un sistem informațional automatizat privind producția ecologică în scopul evidenței și schimbului de date aferente activității în domeniul producției agroalimentare. Autorii proiectului mai propun delegarea mai multor competențe Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
Овощи - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Societate
Cât de ecologice sunt fructele și legumele din Moldova – experți
Fluxul de știri
0