Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlad Filat, despre reforma Justiției: „Opriți-vă!”

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Abonare
Așa numita reformă a justiției a eșuat ireversibil, susține Vlad Filat.
CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Fostul prim-ministru Vlad Filat este total nemulțumit de proiectul de lege care se referă la justiție votat ieri în primă lectură. Despre aceasta, Filat a scris într-o postare pe o rețea de socializare.
Potrivit lui, dacă acest proiect va fi votat în lectură finală va duce la colaps total în domeniul Justiției.

„Propunerea ca în anumite situații adunarea generală a judecătorilor să fie convocată și deschisă de Ministrul Justiției este o inepție juridică profund neconstituțională”, se arată în postare.

Vlad Filat este de părere că reforma Justiției a eșuat, iar vina o poartă atât cei de la guvernare, cât și cei care-i consultă.
Mai mult, fostul premier a ținut să facă un apel către actuala guvernare, cerându-i acestora să înceteze să acționeze instinctiv și politicienește, să înceapă o consultare largă și rapidă cu toți cei care pot să vină cu soluții durabile și să respecte întocmai litera și spiritul recomandărilor Comisiei de la Veneția.
"- Încetați să acționați instinctiv, politicienește, dar rațional, ca oameni de stat.
- Începeți o consultare largă și rapidă nu în interiorul pas, dar cu toată societatea, nu doar cu ONG -urile de serviciu, dar cu toți cei care pot să vină cu soluții durabile.
- Respectați întocmai litera și spiritul Recomandărilor Comisiei de la Veneția.
- Nu atentați asupra independenței Justiției și nu faceți trimitere la cum a fost și la cei care au fost, ați promis că veți fi altfel", a mai scris Filat.
Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Politică
BCS: Zilnic auzim declarații provocatoare care par să atragă războiul în țara noastră
Fluxul de știri
0