Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian: Chișinău și Kiev nu au niciun plan de declanșare a unei operațiuni militare

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaSerebrean
Serebrean - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Abonare
Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a considerat absurdă presupunerea că Kievul și Chișinăul au un acord pentru a începe o operațiune militară în Transnistria.
CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Zvonurile privind un eventual plan de declanșare a unei operațiuni militare în regiunea transnistreană, realizat de Chișinău și Kiev, reprezintă „o absurditate”. Declarația a fost făcută de către vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian în cadrul unei emisiuni televizate.
"Este dreptul suveran pe deplin îndreptățit al Ucrainei să-și plaseze trupele acolo unde consideră că este necesar sau unde se consideră sau există date că ar exista un pericol oarecare care planează asupra lor, dar asta nu înseamnă în niciun caz că Ucraina ar pregăti o acțiune militară sau că există o înțelegere între Chișinău și Kiev ca să declanșăm o operațiune militară în regiunea transnistreană, este o absurditate”, a spus Serebrian.
Fluxul de știri
0