Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministerul sârb al Apărării dezminte informațiile privind livrarea munițiilor în Ucraina

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaDrapelul Serbiei
Drapelul Serbiei  - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Abonare
Ministerul Apărării al Serbiei a declarat că nu a livrat muniții beneficiarului final din Ucraina.
CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Ministerul Apărării al Serbiei a dezmințit informațiile apărute privind furnizarea munițiilor către consumatorul final din Ucraina.
„Nicio rachetă, mină sau proiectil de-al nostru de la începutul conflictului din Ucraina nu a fost acoperită de un contract sau livrat în așa fel încât utilizatorul final să fie una dintre părțile conflictului. Astfel, întreprinderile din Serbia nu au furnizat arme și echipamente militare în Ucraina", - a subliniat instituția.
În orașul Valevo este situată una dintre cele mai mari întreprinderi de muniții din țară, ea este în proprietatea statului. Unele medii de informare au scris că o companie din Canada cumpără rachete produse în Serbia, apoi le expediază prin Turcia și Slovacia către forțele armate ale Ucrainei pentru bombardarea Donbasului. Materialele erau însoțite de presupuse copii ale documentelor privind achiziția și transportarea proiectilelor și chiar de înregistrări video.
Vineri, întreprinderea sârbă de apărare ”Krushik” a venit cu o dezmințire la materialele despre livrarea rachetelor în Ucraina. Compania a menționat că argumentarea oferite de unele publicații este bazată pe utilizarea unor informații incomplete și incoerente.
În ajun, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei Maria Zaharova i-a cerut Serbiei să clarifice situația cu privire la posibila transmitere a armelor către Ucraina, subliniind că informațiile primite provoacă o îngrijorare profundă la Moscova.
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2022
Internațional
Preşedintele Serbiei despre greaţa pe care i-o provoacă liderii occidentali
Fluxul de știri
0