Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O companie aeriană își suspendă toate zborurile spre și din Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2023
Abonare
Wizz Air își suspendă toate zborurile spre și din Republica Moldova
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Compania aeriană Wizz Air anunță că suspendă toate zborurile spre și din Republica Moldova, începând cu 14 martie. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă.
Potrivit companiei, decizia a fost luată după ce a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova.
„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie. După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air”, se arată în comunicatul de presă emis de compania avia.
Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.
Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului, se mai arată în comunicat.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2023
Societate
Energocom și MGRES au prelungit contractul de achiziție a energiei electrice
Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a confirmat că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023. Autoritatea susține că a fost notificată printr-un email despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.
"Autoritatea și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu privind procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice. Decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine având în vedere că în data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC. Urmare a analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens, și regretă decizia subită luată de către Wizz Air", anunță Autoritatea Aeronautică Civilă.
Fluxul de știri
0