Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Londra nu-i va livra avioane de luptă Kievului a în viitorul apropiat

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaMilitari și avioane NATO, imagine din arhiva foto
Militari și avioane NATO, imagine din arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Abonare
Ministrul britanic al Apărării Wallace a exclus livrările de avioane de luptă către Kiev în viitorul apropiat.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că Londra nu-i va livra în timpul apropiat Kievului avioane de luptă Eurofighter Typhoon, transmiterea cărora ar necesita trimiterea de specialiști în Ucraina, inclusiv piloți și ingineri, informează RIA Novosti.
„Noi nu avem de gând să-i trimitem Ucrainei avioanele noastre Typhoon într-o perspectivă apropiată”, a declarat Wallace la postul de televiziune britanic Sky News.
Potrivit lui Wallace, furnizarea avioanelor de luptă ar necesita în paralel trimiterea a „sute de oameni”, inclusiv ingineri și piloți. „Occidentul nu intenționează să introducă trupe în Ucraina în asemenea proporții”, a spus șeful Ministerului Britanic al Apărării.
„Ar trebui ca noi să trimitem două sute de oameni din cadrul Royal Air Force și nu vom face acest lucru la această etapă, lucru pe care l-am declarat clar”, a spus Wallace.
Federația Rusă le-a expediat anterior o notă țărilor NATO din cauza livrărilor de arme în Ucraina. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a menționat că orice încărcături care conține arme pentru Ucraina vor deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei.
Совет Россия - НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Internațional
NATO nu vrea Pace în Ucraina? Cum a reacționat Stoltenberg la planul Chinei
Fluxul de știri
0