Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Eveniment metaistoric la Bălți: Alaiba, în prima sa vizită oficială pe teritoriul Moldovei

© Sputnik / OsmatescoDumitru Alaiba
Dumitru Alaiba - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Abonare
Dumitru Alaiba, Viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a fost, atenție, în vizită oficială la Bălți.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării anunță că săptămâna asta s-a produs un eveniment istoric: ministrul de resort, Dumitru Alaiba, „a efectuat prima sa vizită oficială în teritoriu”. Evenimentul e unul metaistoric, am zice noi, nu unul istoric banal, ca multe altele.
Demnitarii de stat întreprind vizite oficiale în alte țări, unde se întâlnesc cu omologii lor și cu alți oficiali, sunt întâmpinați cu anumite onoruri de stat, potrivit protocolului diplomatic, poartă tratative, semnează documente importante, fac declarații comune etc.
Probabil pe Alaiba nu-l include nimeni în delegațiile oficiale ale Moldovei atât de des, cum și-ar dori acesta și cum crede el că merită. De aceea el s-a pus pe făcut vizite oficiale în interiorul țării.
Așadar, la Bălți ministrul amator de pizza plătită online, „s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice locale, antreprenorii și deținătorii de patentă”. El a mai „discutat cu studenții de la Universitatea de Stat „Alecu Russo”, a vizitat clădirea Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare, precum și Parcul Industrial Răut și Zona Economică Liberă din Bălți”.
Multe alte evenimente au fost prilejuite de vizita oficială a lui Alaiba la Bălți. Despre toate, aproape ca-n letopisețele din vremurile apuse, scrie într-un comunicat oficial serviciul de presă al ministerului condus de remarcabilul ministru Alaiba.
Paradă LGBT la Chișinău, 19 iunie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2022
Societate
Deputatul PAS Dumitru Alaiba a fost văzut printre manifestanții LGBT
Fluxul de știri
0