Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beliakov: Transnistria este gata să răspundă în mod adecvat oricăror provocări

© Sputnik / Evghenii PanasencoTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Copreședintele Comisiei Mixte de Control din Transnistria susține că autoritățile din regiune sunt gata să răspundă în mod adecvat oricăror provocări.
Chișinău, 23 feb – Sputnik. Transnistria este gata să răspundă în mod adecvat oricăror provocări. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat pentru RIA Novosti de către Oleg Beliakov, copreședintele Comisiei Mixte de Control din Transnistria.
"Avertismentele care au apărut au provocat o mare îngrijorare. Instituțiile noastre de forță cooperează destul de bine, evaluează calm și echilibrat situația din jurul republicii. Dacă cineva mizează pe panică, atunci nu există panică în rândul locuitorilor și oficialilor din instituțiile de forță transnistrene", a spus el.
El a subliniat că operațiunea comună de menținere a păcii din regiune, care are statut internațional, este un garant de încredere al păcii și securității.
Amintim că în această dimineață, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că Kievul pregătește o provocare militară în regiunea transnistreană, care va fi efectuată de forțele armate ale Ucrainei, cu implicarea grupării naționaliste „Azov”*. Potrivit instituției, ucrainenii „vor fi îmbrăcați în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse”.
Pe de cealaltă parte, autoritățile de la Chișinău nu au confirmat informația difuzată de Ministerul rus al Apărării și au făcut apel la calm.
* O organizație teroristă interzisă în Rusia.
Ministerul Apărării al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Moldova și Rusia
Rusia: Kievul pregătește o provocare militară în regiunea transnistreană
Fluxul de știri
0