Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Africa știe cine este „dușmanul” ei: Uganda îi denunță pe „colonizatorii occidentali”

© Sputnik / Олег Ласточкин / Accesați arhiva multimediaNatură, palmieri, imagine simbolică
Natură, palmieri, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Abonare
În timp ce „colonizatorii occidentali” încearcă să dicteze Africii cu cine poate menține legături, continentul nu va renunța la cooperarea cu Rusia, a declarat pentru Sputnik ministrul de Externe din Uganda.
CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik, Doina Crainic. Kampala este hotărâtă să-și menţină legăturile cu Moscova, în ciuda amenințărilor cu sancțiunile occidentale.
Africa înțelege foarte bine cine îi este prieten și cine dușman, a declarat pentru Sputnik ministrul de Externe din Uganda, Jeje Odongo. El a spus că „nu trebuie să existe nicio interferență [a Occidentului] asupra acestui subiect”.
„Am fost colonizați și îi iertăm pe cei care ne-au colonizat. Acum colonizatorii ne cer să fim dușmani ai Rusiei, care nu ne-a colonizat niciodată. Este corect? Nu, pentru noi, dușmanii lor sunt dușmanii lor, iar prietenii noştri sunt prietenii noștri. […] Nu trebuie să existe nicio interferență în acest subiect”, a spus șeful diplomației din Uganda.
Uganda și Rusia au relații de peste 60 de ani. Mulți studenți din Uganda au studiat în Rusia, au adăugat ministrul.
Potrivit acestuia, cooperarea militară cu Rusia este o problemă de „viață și de moarte” pentru națiunile africane. El a adăugat că Kampala este hotărâtă să o păstreze în ciuda presiunii de către Occident și a amenințărilor cu sancțiunile.
„Pentru a continua să se apere, [ţara] trebuie să continue să îşi reînnoiască echipamentul de care dispune. Aşadar, problema sancțiunilor este delicată, dar pentru noi este o chestiune de viață și de moarte [cooperarea cu Rusia]. Și vom continua pentru că trebuie să supraviețuim”, a adăugat Odongo.
Экономический форум Россия - Африка. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Rusia
Economist pentru RT: Rusia și Africa vor avea beneficii din comerțul direct
Fluxul de știri
0