Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dorin Recean a declarat că vine să implementeze viziunea Maiei Sandu și planul PAS

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2023
Abonare
Recean a precizat că viziunea Maiei Sandu și planul PAS urmează a fi adaptate la realitățile curente.
CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik. Candidatul la funcția de premier desemnat de președintele Maia Sandu, Dorin Recean, a declarat în fața plenului Parlamentului, căruia îi cere votul de încredere pentru noua componență a cabinetului de miniștri, că vine să implementeze viziunea Maiei Sandu și planul PAS.
Recean a precizat că viziunea Maiei Sandu și planul PAS urmează a fi adaptate la realitățile curente.
În opinia lui Recean, Moldova se află într-un mediu de provocare determinat de inflație, de războiul din Ucraina și de scumpirile fără precedent a resurselor energetice.
Prioritatea sa, a subliniat Recean, va fi eficiența și ordinea în instituțiile guvernamentale, „ca toate serviciile publice să fie eficiente, aproape de cetățean și de med de afaceri”.
El crede că este importantă dezvoltarea economică, deoarece aceasta stă la baza tuturor necesităților ce trebuie să fie acoperite și anume: educația, medicină, pensiile.
Recean a spus că guvernul trebuie să pună la dispoziția agenților economici suficiente resurse financiare pe termen lung și accesibile.
Dezvoltarea economică presupune, în opinia lui Recean, accesul întreprinderilor mici, mari și mijlocii la piețele de capital internaționale. El consideră că Moldova trebuie „să beneficieze de globalizare”. El mai vrea atragerea investițiilor directe de la companii străine cu interese strategice în regiune.
O altă prioritate declarată de Recean este pacea si stabilitatea. El a declarat că Moldova trebuie să-și consolideze capacitatea de apărare, să investească în capacitatea tehnică și umană de apărare, precum și în asigurarea ordinii publice.
Dorin Recean a mai anunțat că vrea ca Moldova să ajungă la nivelul de „carbon neutru” în 2030, să avanseze în domeniul digitalizării și să industrializeze agricultura.
De asemenea, Recean s-a pronunțat pentru retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană și pentru demilitarizarea acesteia.
Igor Grosu, Maia Sandu și Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2023
Politică
Recean a afișat lista miniștrilor din cabinetul pentru care va cere azi vot de încredere
Fluxul de știri
0