Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Găgăuzia a strâns jumătate de milion de lei pentru a ajuta sinistrații din Turcia

Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2023
Abonare
Șeful Comisiei regionale de situații excepționale din Găgăuzia a vorbit despre colectarea de fonduri pentru victimele cutremurului din Turcia.
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Găgăuzia nu uită binele și apreciază relația cu Turcia. Cel puțin asta a declarat șeful Comisiei regionale de situații excepționale al autonomiei Găgăuziei, Ivan Kolioglo, în cadrul unui briefing de presă susținut la Comrat.

"Încă din primele zile ale tragediei, cetățenii noștri au răspuns solicitărilor de ajutor. Comitetul Executiv a deschis un cont special. În trei zile s-au adunat 553 445 de lei. Banii au fost trimiși de mai multe organizații bugetare, 25 de persoane fizice și 8 agenți economici", spuse Kolioglo.

Contul curent este încă deschis, iar cei care doresc să ajute pot transfera fonduri pentru victimele cutremurului din Turcia. Prima tranșă va fi trimisă în această săptămână la ambasada Turciei.
© Sputnik / Maxim TopalИван Колиогло
Иван Колиогло - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Иван Колиогло
„Turcia va face față acestei catastrofe, dar cicatricile tragediei vor rămâne pentru totdeauna în inimile poporului turc și găgăuz”, a spus Kolioglo.
„Ne exprimăm condoleanțe și împărtășim durerea care sa întâmplat cu frații noștri, partenerii noștri. Deplângem morții și ne bucurăm cu lacrimi în ochi când salvatorii salvează oamenii de sub dărâmături”, a adăugat șeful Comisiei de Urgență Găgăuzia.
De asemenea, Kolioglo a mulțumit salvatorilor moldoveni participanți la operațiunea de salvare din Turcia, printre care se numără și un salvator din Găgăuzia, pentru profesionalismul și dăruirea lor în salvarea de vieți.
Distrugere la Gölbaşı din cauza cutremurului din Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Galerie foto
Turcia înainte și după cutremurul devastator din 6 februarie 2023
Fluxul de știri
0