Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis: Reacția autorităților

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a venit cu detalii privind acțiunile întreprinse în legătură cu închiderea temporară a spațiului aerian.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Cerul Republicii Moldova a fost redeschis la ora 14:46, după aproape 3 ore. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Aeronautică Civilă pe site-ul oficial.
"În jurul orei 12:30, Ministerului Apărării a recepționat o informație precum că în spațiul aerian al Republicii Moldova în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic. Având în vedere condițiile meteo și imposibilitatea monitorizării și identificării obiectului precum și a traiectoriei de zbor al acestuia, în scopul asigurării siguranței și securității cetățenilor, în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, la ora 13:24 a fost luată decizia de a închide temporar spațiul aerian. Urmare a verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenilor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis. Autoritățile naționale au acționat strict în conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situații similare", a anunțat Autoritatea Aeronautică Civilă.
Potrivit Autorității, la ora actuală, operațiunile de zbor se desfășoară în condiții de siguranță și securitate.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Politică
ULTIMA ORĂ: Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis
Fluxul de știri
0