Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian s-a întâlnit cu ministrul Apărării de la Londra: Despre ce au discutat

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Oleg Serebrian
 Oleg Serebrian  - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Abonare
Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ministrul de stat al Forțelor Armate din Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut astăzi, 13 februarie, o întrevedere cu Ministrul de stat al Forțelor Armate din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Heappey, însoțit de către o delegație din cadrul Ministerului Apărării britanic, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, anunță Biroul Politici de reintegrare.
În cadrul dialogului, oficialii au pus în discuție subiecte legate de situația de securitate din regiune, evoluțiile înregistrate în procesul de reglementare transnistreană, eforturile autorităților Republicii Moldova de a contribui la menținerea stabilității și securității.
Au fost evocate eforturile întreprinse de instituțiile naționale pentru gestionarea vulnerabilităților și rezolvarea problemelor care derivă din natura complexă a situației regionale, cu păstrarea dialogului dedicat reglementării transnistrene în formatele de negocieri tehnice (,,1+1” și cel al grupurilor de lucru) și soluționarea de către autoritățile Republicii Moldova a problemelor curente ale cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
De asemenea, a fost subliniat angajamentul autorităților de la Chișinău pentru promovarea abordării de reglementare pașnică și politică a conflictului transnistrean, în parametrii statului unitar și plenar funcțional Republica Moldova și cu restabilirea tuturor spațiilor unice între cele două maluri ale Nistrului.
Concomitent, a fost evidențiată necesitatea realizării obiectivelor de demilitarizare și de dezarmare a regiunii în calitate de factori ce vor contribui la avansarea în procesul de reglementare finală și la completarea dezideratului de reintegrare a țării.
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Politică
Ministrul Apărării de la Londra a venit într-o vizită la Chișinău
Fluxul de știri
0