Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nataliei Gavrilița i-a fost aplicată o lovitură pe la spate – opinii

© Sputnik / Rodion ProcaDemisia Nataliei Gavrilița
Demisia Nataliei Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2023
Demisia Nataliei Gavrilița
Abonare
Mai multe voci de la Chișinău susțin, după demisia de ieri a Guvernului Gavrilița, că este vorba despre „o lovitură pe la spate”.
CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Fostul premier și fostul lider al PLDM, Vlad Filat, un politician care o cunoaște foarte bine atât pe Maia Sandu, cât și pe multe alte personaje care astăzi sunt figuri influente în partidul de guvernare PAS, a declarat la un post privat de televiziune că Natalia Gavrilița „nu a plecat din funcție, ci a fost plecată”, adică, cum ar veni – forțată să demisioneze.
Vlad Filat, cel care a adus-o pe Maia Sandu în avangarda politicii moldovenești, a sugerat și cu alte ocazii că aceasta procedează nu tocmai onest cu oamenii de al căror sprijin s-a bucurat cândva din plin.
La rândul său analistul politic Anatol Țaranu califică demisia de vineri a guvernului drept „o lovitură pe la spate”. Potrivit lui, Gavrilița nu s-ar fi așteptat la un asemenea deznodământ după ce acum o zi a revenit de la Bruxelles, unde a condus delegația Republicii Moldova.
„Este o problemă la nivelul conducerii țării”, a mai subliniat Țaranu.
Alți analiști consideră că Natalia Gavrilița a fost forțată să demisioneze pentru a elibera în acest fel actuala guvernare de toată povara scandalurilor și a imaginii negative acumulate în ultima vreme.
E de amintit în acest caz și soarta Platformei DA, dar și cariera politică a liderului acestei mișcări, Andrei Năstase, care a făcut concesii enorme pentru a-i deschide Maiei Sandu calea spre Președinție, ca mai apoi, așa cum crede el, să fie trădat.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Politică
Tauber a acuzat-o pe Sandu că simulează consultările cu fracțiunile parlamentare
Fluxul de știri
0