Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de premier

© Sputnik / Rodion ProcaDemisia Nataliei Gavrilița
Demisia Nataliei Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Demisia Nataliei Gavrilița
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a anunțat că își dă demisia.
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a anunțat la briefingul de după ședința ad-hok de la Președinție că demisionează din funcție.
Înainte de a-și anunța demisia, Gavrilița a vorbit despre vizita sa recentă la Bruxelles. Premierul în demisie a afirmat că au avut loc discuții serioase despre aderare Moldovei la UE. Ea speră că până la finele acestui an să aibă loc lansarea negocierilor de aderare la UE.
Gavrilița crede că guvernul său a obținut progrese mari pe calea europeană.
Totodată, Natalia Gavrilița a spus că la Bruxelles s-a întâlnit cu cei mai mari demnitari europeni. În acest context ea a spus că a simțit atâta susținere, încât a ajuns la concluzia că Moldova ar fi așteptată în UE cu brațele deschise.
Ceea ce poate fi grav în apariția de azi a premierului în demisie în fața publicului este următoarea afirmație scandaloasă: „Dacă guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere ca la Bruxelles, am fi avansat mai repede pe calea integrării europene”. Întrebarea care se impune este cine acasă se face vinovat de insuccesele guvernului Gavrilița? Majoritatea parlamentară? Președintele Maia Sandu? Sau poate că poporul? Sperăm că Gavrilița va vărsa lumină peste acest aspect al declarației sale.
După ce în prima parte a zilei presa a difuzat zvonuri despre unele remanieri serioase ce ar urma să vizeze executivul, la Președinție au început să vină, unul după altul, membrii cabinetului și membrii fracțiunii parlamentare PAS. Presa a încercat să afle de la aceștia ce decizii au fost luate, însă toți au refuzat să deschidă parantezele, îndemnând jurnaliștii să urmărească briefingul Nataliei Gavrilița de la ora 13.00.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Politică
Guvernul condus de Natalia Gavrilița ar fi pe punctul de a demisiona
Fluxul de știri
0