Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu oficialii francezi: Despre ce au discutat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaOleg Serebrian a avut o întrevedere cu oficialii francezi
Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu oficialii francezi - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Abonare
Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu oficialii francezi. Aceștia au fost informați despre situația curentă din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu delegația Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței și cu Secretarul general adjunct pentru afaceri europene pe lângă Prim-ministrul Franței, însoțiți de Ambasadorul Franței în Republica Moldova Paul Graham. Anunțul a făcut printr-un comunicat de presă plasat pe pagina Guvernului.
Oficialii au discutat situația curentă în regiunea transnistreană și în formatele de dialog Chișinău-Tiraspol, poziția și acțiunile practice ale autorităților Republicii Moldova în vederea soluționării problemelor stringente ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
"Vicepremierul a reiterat abordarea fermă a autorităților de la Chișinău de a promova politici eficiente de reintegrare treptată a regiunii transnistrene în spațiile naționale unice, o reglementare pașnică și politică a conflictului transnistrean, în paralel cu avansarea în procesul de dezarmare și de demilitarizare a regiunii", se arată în comunicat.
În cadrul discuțiilor a fost accentuat "necesitatea sporirii rolului UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, în lumina parcurgerii de către Republica Moldova a procesului de pre-aderare la UE și a angajamentelor asumate în acest sens".
 Consiliul Audiovizualului - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2023
Politică
Un deputat ȘOR a depus o sesizare la CA: Moldova 1 manipulează publicul
Fluxul de știri
0