Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zelenski susține că a informat-o pe Sandu despre „planul Rusiei pentru Moldova”

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2023
Abonare
Potrivit lui Zelenski, informații despre „planul Rusiei pentru Moldova” i-au fost date de serviciile secrete ucrainene.
CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că a informat-o pe Maia Sandu despre cum „Rusia vrea să răstoarne guvernarea de la Chișinău”. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul discursului său de la Consiliul European.
„Un document rusesc, care indică cine, când și prin ce acțiuni ar urma să destabilizeze Moldova, ordinea democratică a acestei țări și să stabilească controlul asupra acesteia”, a declarat președintele Ucrainei.
Potrivit lui Zelenski, această informație i-a fost dată de serviciile secrete. Serviciul de informații ar fi interceptat ”planul rusesc detaliat al situației politice din Moldova”.
Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a reacționat la declarațiile făcute de Vladimir Zelenski.
”În același timp, menționăm că, SIS desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere. În acest context, SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”, precizează SIS.
SIS declară că ”nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare”.
Președintele țării, Maia Sandu, deocamdată nu a comentat declarațiile președintelui Ucrainei.
 ”Nord Streams”  - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2023
Editoriale
Explozia de la ”Nord Streams” a fost organizată de o țară teroristă
Fluxul de știri
0