Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România implicată pe mai multe niveluri în ajutarea Turciei

© AP Photo / Depo PhotosDistrugeri în Turcia provocate de cutremur
Distrugeri în Turcia provocate de cutremur - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2023
Distrugeri în Turcia provocate de cutremur
Abonare
Compania românească de stat Transgaz este pregătiră să trimită echipe tehnice de intervenție pentru a ajuta compania turcă Botas să repare infrastructura de transport gaze naturale din Turcia.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik, Bogdan Duca. Aceasta este grav avariată de cutremurele puternice, mai multe explozii punând în pericol atât alimentarea cu gaze a populației turce, cât și tranziția de gaze naturale dinspre Marea Caspică spre Europa.
În acest sens, directorul general al SNTGN Transgaz, Ion Sterian, a transmis în cursul zilei de luni o scrisoare ministrului adjunct al Energiei şi Resurselor Naturale, Alparslan Bayraktar, precum şi directorului general al Botas Petroleum Pipeline Corporation, Burhan Ozcan, prin care şi-a arătat disponibilitatea completă pentru ca specialiştii companiei să se deplaseze de urgenţă în Turcia, pentru a ajuta la remedierea avariilor pe care cutremurele care au afectat această ţară le-au adus sistemului de transport gaze naturale.
"Domnul Burhan Ozcan a răspuns manifestându-şi recunoştinţa faţă de solidaritatea şi sprijinul oferite de către Transgaz. În numele companiei Transgaz, domnul director general, Ion Sterian, transmite sincere condoleanţe familiilor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma acestor cutremure şi îşi exprimă speranţa pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite", mai transmite comunicatul Transgaz.
Distrugeri provocate de cutremur într-un oraș din Siria - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Societate
Turcia și Siria fac primele totaluri ale victimelor umane provocate de seism
Fluxul de știri
0