Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MJ a făcut prezentarea mecanismului de evaluare extraordinară a judecătorilor CSJ

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Supremă de Justiție
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2023
Abonare
A avut loc prezentarea proiectului de lege privind mecanismul de evaluare extraordinară a judecătorilor și candidaților la funcția de judecător al CSJ.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Ministerul Justiției anunță că a prezentat proiectul de lege privind mecanismul de evaluare extraordinară a judecătorilor și candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), elaborat și ajustat în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.
În cadrul evenimentului de prezentare ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a spus că „reforma Curții Supreme de Justiție face parte din lista priorităților Guvernului Republicii Moldova pe segmentul justiției” și că proiectul prezentat „a fost consultat de două ori de Comisia de la Veneția, toate observațiile fiind încorporate în proiectul care la moment se afla în faza de avizare finală”.
Ministerul de resort ne mai anunță că la discuții au participat și reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Curții Supreme de Justiție, Instanțelor judecătorești și Curților de Apel, Uniunii avocaților, societății civile și partenerilor de dezvoltare.
Protestul automobiliștilor cu mașini înmatriculate peste hotarele Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Societate
Protest la Guvern, organizat de posesorii de mașini cu numere străine
Fluxul de știri
0