Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ME continuă discuțiile despre simplificarea sistemului de raportare financiară

© Sputnik / Mihai CarausBani, economie, audit
Bani, economie, audit - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2023
Abonare
Ministerul Economiei continuă discuțiile despre simplificarea sistemului de raportare financiară.
CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. La Ministerul Economiei a avut loc o nouă întrunire a grupului de lucru pentru simplificarea sistemului de raportare pentru companiile cu rulaj de până la 18 milioane lei pe an, anunță serviciul de presă al instituției.
Sursa oficială subliniază că ședința la care au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, Serviciului Fiscal de Stat, Biroului Național de Statistică, Casei Naționale de Asigurări Sociale, dar și ai mediului de afaceri, a avut drept scop revizuirea și analizarea tuturor rapoartelor curente, pentru a identifica soluții de optimizare și comasare a acestora.
La respectiva ședință reprezentanții BNS, SFS si CNAS au prezentat rapoartele solicitate de instituțiile lor și utilitatea finală a informației furnizate de către antreprenori. Din comunicat aflăm că unele rapoarte sunt deja în proces de comasare, iar altele urmează a fi optimizate pentru a eficientiza acest proces la maxim.
Ministerul Economiei menționează că mai multe rapoarte solicitate de la antreprenori înseamnă costuri mai mari pentru aceștia, ceea ce într-un final afectează inclusiv și prețul final al serviciului/produsului pe care îl oferă.
Potrivit instituției, odată cu simplificarea modului de raportare, antreprenorii pot deveni mai eficienți, iar lipsa de birocrație va încuraja reprezentanții business-ului să activeze legal și să progreseze.
Apa Canal Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Politică
Primarul de Chișinău Ion Ceban suspectează PAS că vrea să privatizeze „Apă-Canal”
Fluxul de știri
0