Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Jurnalist bulgar: SUA își doresc să folosească țările din regiune drept ”carne de tun”

© Photo : Administrația PrezidențialăSummit-ul miniștrilor de externe ale țărilor membre NATO la București. 29-30 noiembrie 2022
Summit-ul miniștrilor de externe ale țărilor membre NATO la București. 29-30  noiembrie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Abonare
Un jurnalist bulgar a scris că SUA intenționează să folosească Polonia, țările baltice, Bulgaria și România drept „carne de tun” în viitoarele războaie cu Rusia.
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik, Mqarius Holdean. Simeon Milanov, editorialist pentru portalul bulgar Pogled.info, este de părere că SUA intenționează să folosească Polonia, țările baltice, Bulgaria și România drept „carne de tun” în viitoarele războaie cu Rusia.
Potrivit acestuia, Ucraina nu va fi ultimul stat pe care Washingtonul îl va transforma într-un câmp de luptă cu Moscova. Printre cei mai probabili oponenți ai Rusiei, articolul menționează Polonia, care are o resursă demografică (populație – 38 de milioane de oameni).
Amenințarea pentru Sankt Petersburg și Kaliningrad din partea statelor baltice NATO crește, de asemenea, probabilitatea unui război proxy între Statele Unite și Rusia pe acest teritoriu, crede autorul citat.
Mai mult, spune el, nici riscul de a implica Bulgaria și România într-un conflict cu Moscova nu poate fi exclus. Mai multe baze militare americane sunt situate în aceste țări. Trei porturi – Varna, Burgas și Constanța românească – sunt o trambulină ideală pentru amenințarea Crimeei și Odessei.
„Având în vedere faptul că ambele țări sunt folosite ca spate pentru Ucraina, iar poziția lor strategică reprezintă o amenințare pentru coasta rusă a Mării Negre, șansa ca conflictul din Ucraina să se extindă pe teritoriul nostru (Bulgaria) nu este mic”, argumentează jurnalistul.
Milanov este sigur că americanii nu intenționează să moară în caz de război în aceste țări – ei vor atrage populația locală drept „carne de tun”. El și-a exprimat speranța că societatea bulgară și elita politică sunt suficient de înțelepte pentru a nu trage țara sa într-o confruntare mortală doar pentru interesele Occidentului.
Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Internațional
SUA continuă să se joace cu focul, încurajând separatismul kurd – Lavrov
Fluxul de știri
0