Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți cetățeni ar putea beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului

© Sputnik / Mihai Carausbani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mai mulți cetățeni vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură de către deputați.
CHIȘINĂU, 5 feb -Sputnik. Proiectul de lege cu privire la modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului a fost aprobat în prima lectură cu 80 de voturi ale deputaților. Scopul principal al proiectului este majorarea multiplicatorului pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului. Prin urmare, mai mulți cetățeni vor putea beneficia de această prestație socială.
Totodată, proiectul presupune extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea dreptului la ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului cu 20 de zile lucrătoare – până la 40 de zile. Astfel, organele sistemului de asistență socială vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a procesa toate cererile depuse de solicitanți.
De menționat că pentru anul 2023 au fost estimați cca 220 mii de beneficiari de ajutor pentru perioada rece a anului lunar. În acest scop, au fost aprobate mijloace financiare necesare pentru plata prestației respective în volum total de cca 770 milioane de lei.
Proiectul de lege urmează a fi votat în lectura a doua.
caldura - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2023
Societate
Căldura s-ar putea scumpi în Chișinău
Fluxul de știri
0