Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania dezvăluie un ”consens” cu Ucraina. Va fi respectat de Kiev?

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaOlaf Scholz
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Germania spune că există un ”consens” cu regimul de la Kiev, conform căruia armele furnizate de occidentali să nu poată fi folosite pentru atacuri ce lovesc teritoriul rus de dinainte de 24 februarie 2022.
CHIȘINĂU, 5 feb -Sputnik, Bogdan Duca. Dezvăluirea a fost făcută de cancelarul german Olaf Scholz. Conform acestuia, există un „consens” cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca armele furnizate de occidentali să nu fie folosite pentru atacuri asupra teritoriului rus.
„Există un consens asupra acestui punct”, a declarat Olaf Scholz. Aliaţii regimului de la Kiev au depăşit noi praguri în sprijinul militar acordat Ucrainei, angajându-se să furnizeze în special tancuri grele şi rachete cu rază mai lungă de acţiune.
Aceste rachete GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) ar putea aproape dubla raza de acţiune a forţei de lovitură ucrainene, potrivit Pentagonului care a anunţat vineri că vor fi incluse într-un nou pachet de ajutor militar american. Ele pot atinge o ţintă situată la 150 de kilometri distanţă şi astfel ameninţă poziţii ruseşti din spatele liniilor frontului.
Tancuri grele de concepţie occidentală au fost, de asemenea, promise Kievului care se aşteaptă să primească „între 120 şi 140” din diferite ţări. Germania va livra 14 tancuri Leopard 2 luate din echipamentul armatei sale.
„Tancurile germane ne ameninţă din nou”, a declarat joi Vladimir Putin, făcând o paralelă între campania sa militară din Ucraina şi războiul împotriva nazismului, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la victoria sovietică împotriva armatelor lui Hitler la Stalingrad.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Editoriale
Embargou și preț plafon la produsele petroliere din Rusia, în vigoare – ce înseamnă asta?
Fluxul de știri
0