Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hotărîrea care interzicea exportul de energie electrică, anulată de ANRE

© Photo : Primaria orașului Orhei noaptea, iluminare, lumină
 noaptea, iluminare, lumină - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2023
Abonare
Hotărârea care interzicea exportul de energie electrică în perioada stării de alertă pe piața energiei electrice a fost abrogată.
CHIȘINĂU, 4 feb -Sputnik. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a abrogat Hotărîrea care interzicea exportul de energie electrică. Decizia a fost luată la şedinţa de vineri a regulatorului.
În decizia sa, ANRE Agenția a ținut cont de faptul că S.A. „Energocom” are asigurate cantitățile necesare de energie electrică, semnând cu producătorul „Молдавская ГРЭС” un contract de achiziționare a energiei electrice, cât și a contractelor cu furnizori din Romania, pentru acoperirea cererii de energie electrică ale furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune și ale operatorilor de sistem.
Interdicția respectivă a fost impusă urmare a sistării exportului energiei electrice către UE și Republica Moldova de către Ucraina, din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice; la acel moment Republica Moldova importa din Ucraina 30% din totalul energiei electrice consumat.
Amintim că anterior, producătorii de energie verde din ţara noastră s-au plâns se faptul că încasează pierderi, inclusiv, din cauza faptului că nu pot vinde curentul pentru îl produc în alte ţări.
caldura - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2023
Societate
Căldura s-ar putea scumpi în Chișinău
Fluxul de știri
0