Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Un politician american a spus de ce Occidentul sprijină Ucraina

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaObuzieri ucraineni
Obuzieri ucraineni  - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Abonare
Politicianul american Baraka: Vestul sprijină Ucraina datorită profiturilor record pe care le scoate din petrol.
CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Activistul american pentru drepturile omului și fostul candidat la vicepreședinție din partea Partidului Verzilor, Ajamu Baraka, a menționat pe Twitter de ce Occidentul susține de fapt Ucraina și promovează ideea de a lupta pentru libertatea țării.
„În timp ce stânga falimentară intelectual, reprezentată de Rețeaua de solidaritate ucraineană, promovează propaganda pro-război, caracterizând conflictul ucrainean drept o luptă glorioasă pentru libertate, profiturile record ale companiilor petroliere dezvăluie adevărata sa esență”, a spus politicianul.
Rusia a lansat o operațiune specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele Vladimir Putin a spus că scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, se plănuiește să se efectueze demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de crime sângeroase împotriva civililor din Donbas.
De la începutul operațiunii speciale rusești, Statele Unite și aliații săi NATO au furnizat echipamente militare în valoare de miliarde de dolari Forțelor Armate ale Ucrainei. În același timp, Moscova a remarcat în mod repetat că Occidentul încearcă să prelungească conflictul.
După cum a subliniat Ministerul rus al Apărării, depozitele cu muniție străină din Ucraina vor deveni ținte legitime pentru Forțele Aerospațiale rusești.
Fluxul de știri
0