Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina a început să formeze brigăzi de asalt pentru a cuceri Crimeea și Donbasul

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaTrupele speciale ale poliției ucrainene
Trupele speciale ale poliției ucrainene - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Abonare
Șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei a anunțat crearea de brigăzi de asalt, în care vor fi recrutați polițiști și polițiști de frontieră.
CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a început formarea de brigăzi de asalt pentru a ocupa Crimeea și Donbasul, a declarat ministrul interimar de Interne al Ucrainei, Igor Klimenko.
"Baza unităților va fi formată din militari activi și foști militari, grăniceri și polițiști cu o experiență semnificativă de luptă. În afară de acești mai pot fi înrolați în acest unități doar voluntarii", a declarat ministerul interimar, fiind citat de serviciul de presă al Poliției Naționale ucrainene.
Potrivit acestuia, personalul militar nu va fi implicat în acțiuni în spate frontului. Pe luptători îi așteaptă „antrenament de înaltă calitate, antrenament constant și participare la operațiunile din prima linie”.
Proiectului i s-a dat denumirea de „Garda de ofensivă”.
Este de așteptat din această structură a Ministerului Afacerilor Interne să facă parte șase unități existente - Uragan, Krasnaia Kalina, Kara-Dag, Rubej, Spartan și Azov* - și două noi: brigada Serviciului de Frontieră de Stat „Stalinaia frontieră” şi brigada de asalt a Poliţiei Naţionale „Iarosti”.
* O organizație teroristă interzisă în Rusia.
Fluxul de știri
0