Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Protocol strict pentru summitul UE-Ucraina de la Kiev

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Abonare
Protocol strict pentru oficialii UE ce călătoresc la Kiev pentru a participa la summitul UE-Ucraina. Nimic care să pună „în umbră” regimul de la Kiev nu este permis.
BUCUREŞTI, 3 feb- Sputnik. Publicaţia Politico face publice informaţii cu privire la nota de protocol adresată oficialilor UE ce călătoresc joi în Kiev, pentru a participa la summitul UE- Ucraina. Acestora li s-a impus un cod vestimentar şi au primit informaţii cu privire la austeritatea condiţiilor de călătorie, şedere şi hrană.
Conform notei de protocol, funcţionarii UE trebuie să poarte „ţinută obişnuită de afaceri” şi să evite culorile verde, kaki sau „prea vii”, le-a transmis serviciul de protocol oficialilor europeni. Astfel, ei nu vor „umbri” aspectul militar al lui Zelenski.
De asemenea, oficialii UE trebuie să aibă un bagaj uşor,de tip rucsac şi să evite bagajele mari, precum valiza, pe cât posibil.
În mod previzibil, participanţii ar trebui să se aştepte la confort limitat în timpul călătoriei. „Cutiile cu mâncare rece vor fi distribuite în tren, dar vă rugăm să fiţi pregătiţi pentru alimente de bază”, avertizează nota. De asemenea, „vor fi canapele de dormit individuale, cu o toaletă comună în fiecare vagon, fără băi”, precizează nota de protocol. Totuşi, pentru duş şi igienă minimă, îi asigură organizatorii au fost rezervate camere de hotel în Kiev „pentru a fi folosite pe timp de zi, joi, dacă timpul permite să mergem acolo înainte de începerea reuniunilor”.
Fiind acordată atât de multă grijă aparenţelor, călătorilor li se reaminteşte că orice fotografie trebuie să susţină în mod credibil – şi nu să înlocuiască – mesajul politic pe care oficialii UE merg acolo pentru a-l transmite. „Vă rugăm să reţineţi că, în timpul reuniunilor cu membrii guvernului ucrainean, este de aşteptat ca membrii Colegiului să intervină atunci când este necesar”, se mai arată în nota cu instrucţiuni văzută de POLITICO.
Fluxul de știri
0